Rocketspace – Angel, London

fdcreative were appointed as designers for the specialist lighting for Rocket Space at their new London office in Angel.

We worked closely with LOM Architects who had very specific requirements to the look and feel of the space which lighting was to be an integral part.

The areas consisted of newly formed reception space, office workspaces and meeting rooms, large multi functioning auditorium and a chill-out area which was to be located within the old bank Vault.

Our solution was to focus mainly on the task lighting providing light directly over each seating area as there was no natural daylight within the space.  The working level of lighting had to be just right and have the ability to be adjustable via the lighting control system. The general lighting was supplemented with the use of decorative pendants to help create a more Shoreditch look and feel which fitted in with the exposed ceiling the architect wanted.

The chill-out area within the Vault had some challenges such as a very low ceiling and no natural daylight. The use of small surface mounted downlights and decorative pendants over the soft seating areas created a club lounge feel to the space.

The reception area was opened up and transformed taking the building back to bare concrete.  Lighting was used to focus on the main areas within the space such as the reception desk, seating areas and working closely to ensure that the lighting reflected the Rocket Space Brand creating a feel to the visitor of what is to come as they journey through the rocket space areas .

Client : RBS / Rocket Space

Architect : LOM Architects

Main Contractor: Overbury

We use cookies, just to track visits to our website, we store no personal details. ACCEPT COOKIES What are cookies?